25 november 2011

Efterårsturneringen 2011 - 9. runde resultater

9. runde resultater er opdateret

resultater

Per Madsen

02 november 2011

Evans 3 - Esbjerg 2½ - 5 ½

Vi fik ikke den bedste start på holdturneringen 2011/2012. Inden kampen talte vi om, at vi måske kunne spille 4-4. Men da vi så, hvilket stærkt hold Esbjerg 2 kom med, forstummede snakken om et uafgjort resultat eller bedre. Esbjergs spillere ved bræt 1, 2 og 3 var alle på Esbjergs 1. hold i divisionen i den forrige holdturnering, og på papiret klart bedre end vores 3 første brætter. Vores hold er meget homogent, og da vi så samtidig var ramt af 2 afbud ved bræt 1 og 3, blev det selvfølgelig ikke nemmere for os. Både Jens Vedel, bræt 4, Anders Andersen bræt 2 og mig selv ved bræt 1 kom skidt fra åbningsspillet.
Anders fik rettet godt op på stillingen længere hen i partiet, mens Jens og jeg opgav efter cirka 2½ time i dårlige stillinger. Senere opgav Anders, men vi fik så en flot sejr til "den store Bjørn" ved bræt 5. Helge Nielsen og reserven Børge Guldager ved henholdsvis bræt 6 og 7 kæmpede godt i mange timer, men måtte dog ned til sidst.
Så havde jeg givet debut til en af klubbens mange unge stortalenter, nemlig Farzam Firooznia ved bræt 8. Han stod længe bedst, men et fejltræk i midtspillet gjorde, at Farzam hurtigt tilbød remis, som blev accepteret af modstanderen. Farzam var naturligvis lidt skuffet over, at han ikke havde holdt fast i den gode stilling - men alligevel en fin debut af Farzam.
Jan M. Iversen ved bræt 3 blev dagens store helt, da han efter et langt og meget spændende parti vandt over den stærke Mesterspiller Poul Fl. Friis Nielsen, så vi slap hæderligt fra kampen.

Søndag den 13. november skal vi til Tønder for at møde topholdet. Indtil videre er vi ramt af et afbud, men selvom vi skulle tabe igen, venter der så mere jævnbyrdige hold videre i turneringen.

Se hold- og enkeltresultater    hjemmesiden www.skakklubbenevans.dk under Holdturneringen.


Holdleder
Max E. Hansen, Evans 3