28 februar 2014

Hold EM for +50 årige


Margarita er blevet overført til Danmark i Fide regi, og da hun tager med til Sibenik hvor jeg skal spille på 1. holdet mangler hun nogle holdkammerater, et hold er 4 deltagere.

Hvis du er interesseret er her nogle oplysninger.

Tilmelding skal foretages gennem Koordinator Bent Sørensen Nr. Sundby

Der deltager spillere med fiderating på mellem 2500 og 1500, mange hold har gennemsnit på under 2000.


Hold EM for +50 årige

Sibenik, Kroatien, 1.04. – 09.04.2014

Der spilles hver dag fra 1530, sidste dag 1400.

Flere oplysninger: www.set2014.crochess.com.

Fly Billund – Zadar 1.4.2014

Fly Zadar - Billund 12.4.2014 pris ca. 600,- kr

Set på www.Ryanair.com

Transfer retur lufthavn 25 euro (split og Zadar)

Hvis man vil bo på spillestedet sammen med de store kanoner

Er prisen for fuld pension på enkeltværelse 74 euro pr. dag

Dobbeltværelse 59 euro pr. dag.

Der kan findes lejligheder til ca. 3000,- kr med plads til 2 i nærheden af spillestedet se f.eks www.booking.com under Sibenik.

Vi flyver til Zadar 1.4 og lejer en bil til brug under turneringen.

Og kan medtage 1-2 extra personer.

Flere oplysninger email pouelsten@gmail.com telefon 42266556


Hilsen

Margarita & Pouelsten

19 februar 2014

Storsejr over Springeren


Kampen mod Springeren var vores sidste chance for at blande os i topstriden for alvor. Og vi fik hevet sæsonens største sejr i land. 6-2
På forhånd var vi favoritter på de to nederste brætter og underdogs på de to øverste. Som sædvanlig, fristes man til at sige. Det var derfor ikke den bedste start vi fik på opgøret, da først Søren og kort tid derefter Henrik spilede remis på bræt 7 og 8.

Kort tid efter igen, blev det remis på bræt to og tre. Altså 2-2 inden kaffetid.

Men så begyndte det at gå vores vej. Jeg selv vandt et godt parti over Viggo Bové, og Lars Pedersen fulgte godt op med en sejr kort tid efter. 4-2. Og det lignede mere. Carsten havde skaffet sig en merbonde, og Tihomir havde en meget uklar stilling. Men begge endte altså med at vinde. 6-2. Og sæsonens største sejr var hjemme.

Der er specielt to resultater jeg gerne vil fremhæve. Carstens sejr med sort over Springerens IM Attila Gergacz på bræt 1 er meget flot. Dernæst er Tihomirs sejr i dagens kamp et kandidat resultat. Flot. Tillykke begge to!

Med dagens resultater ligger vi på 2den pladsen i 1 division. Gruppens sidste resultat lod vente på sig M-E-G-E-T længe. Esbjerg vandt desværre igen og er dermed stadig 1½ points foran inden sidste runde. Det betyder at vi formodentlig skal ud og hente en sejr på 6-2 eller mere i den sidste kamp for at kunne rykke op. Svært, men ikke umuligt. Vi skal nok prøve.

Per Skjoldager

15 februar 2014

80-års jubilæumsturnering - Opdaterede ratingtal


På dette link kan du se dit nye ratingtal efter Evans' 80-års jubilæums turnering

Ratingtal

Per Madsen

12 februar 2014

80-års jubilæumsturnering - Slut

Den store finaledag i Skakklubben Evans' 80-års jubilæumsturnering fandt sted tirsdag med mange spændende partier.  Mange kunne stadig nå at spille om fine præmier, da der også var rating præmier på spil for stort set alle spillere i feltet

I toppen vandt Thomas Klitgård sit parti mod Jesper Kjærgaard-Jensen. Thomas havde dermed 6 point og var nu sikker på en 1. plads. Frank Kristensen fra Evans kunne dog også nå på 1. pladsen og dermed dele med Thomas, men Frank måtte se sig besejret af Johnni Veng. Dermed blev Thomas alene vinder, med Johnni Veng, Niels Jørgen Fries Nielsen og Kim Skaanning på delt 2. plads.

Frank Kristensen blev bedste spiller under 1900 med 5 point, Peter Berg fra Horsens nr. 2 med 4½ point.

Vagn Skov Andersen fra Horsens blev bedste spiller under 1500 med 3½ og kun besejret 1 gang i turneringen.

Alle øvrige resultater og spillere der fik rating præmier kan ses i tabellen  Klik her

Billeder fra turneringen:

 1.plads Thomas Klitgård Andersen, Nordre


2. plads Fra Venstre Kim Skaanning, Evans - Niels Jørgen Fries Nielsen, Esbjerg - Johnni Veng, Nordre


 Bedste spiller under 1900 Frank Kristensen, Evans


2. bedste spiller under 1900 Peter Berg, Horsens


Bedste spiller under 1500 Vagn Skov Andersen, Horsens


En del af holdet bag turneringen, fra venstre turneringslederne Jens Ove Vedel, Ninna Nielsen og Jens Alban


Tavlen der løbende blev ajourført under hele turneringen


Skakklubben Evans vil sige tak til alle deltagere og hjælpere der gjorde det muligt at afholde Evans' 80-års jubilæumsturnering


Per Madsen

11 februar 2014

80-års jubilæumsturnering - 6. runde

Hvis man sammenligner skak med andre sportsgrene, tillader jeg mig at kalde anden sidste runde i denne turneringsform for en slags semi-finale dag. Her viser det sig tit hvem der kan komme til at spille med om 1. pladsen, og denne gang var heller ingen undtagelse.

Inden 6. runde havde 5-10 spillere stadig chancen for at blande sig helt i toppen. Turneringens 2 store overraskelser har været Frank Kristensen, Evans og Peter Berg fra Horsens. Frank havde i denne runde hvid mod Niels Bindzus. Det blev en lang sej dyst med op mod næsten 100 træk. I slutspillet havde begge spillere 3 bønder over for hinanden, Frank havde dog et tårn mod Niels' løber. På finurlig vis og lidt unøjagtigt spil fra Niels, tror jeg, lykkedes det Frank at vinde partiet. Flot af Frank der inden sidste runde nu har 5 point. Thomas Klitgård kunne med sejr komme på 5½, men fik "kun" ½ mod Niels Jørgen Fries Nielsen.
Peter Berg, der endnu ikke har tabt, vandt overraskende mod Thomas Tange Jepsen. Peter er nu osse på 4½ sammen med 4 andre spillere. Thomas forspildte dermed chancen for at blande sig i toppen
Johnni Veng kom med i topstriden igen med sejr over Gert Aagaard. Kim Skaanning og Jesper Kjærgaard-Jensen spillede remis og kan stadig vinde turneringen.

Andre overraskelser var vel at Torben Phalaris tog hele pointet mod Maxim. Det lykkedes Kim Nygaard Hede fra Fredericia at vinde over den ellers så stærke Thomine fra Evans. Længere nede i feltet er Arunn kommet på 3 points efter en lidt sløj start på turneringen. Per Rømhild, som den lavest ratede, kom endelig på tavlen med en sejr.

7. runde starter 17.30. Her bliver det spændende at se hvor mange der kommer til at dele 1. pladsen, eller om det lykkes for en enkelt spiller at vinde.

Tabel med parringer kan ses her: Klik her

Program: Klik her

Go' skakdag til alle      

Per Madsen

10 februar 2014

80-års jubilæumsturnering - 4. og 5. runde

Efter en lang dag med skak lørdag stod det igen på dobbelt runde søndag. Vi var kommet til 4. og 5. runde i turneringen.

Thomas Klitgård Andersen fra Nordre vandt fjerde runde mod Johnni Veng og havde dermed stadig maximum point. I 5. runde måtte han dog afgive et ½ point til Niels Bindzus fra Skakklubben af 1968. Thomas fører dog stadig med et halvt, men skarpt forfulgt af 5 spillere med 4 point. En af de 5 er Evans' Frank Kristensen der må siges at spille rigtig godt, han ligger som nummer 18 på turneringens styrkeliste. Han har vundet over 3 højere ratede spillere samt en længere nede i feltet. Han ligger nu på en delt 2. plads

Horsens Skakforening har en rigtig god turnering hos os, Peter Berg har 3½ som nummer 23 i feltet, Erik Pedersen, som jeg desværre måtte se mig besejret af, har snuppet halve point mod stærke Tihomir og Jørgen Aaskov, begge Evans, og har nu 3 point. Vagn Skov fortsætter det stabile spil og fik i 4. og 5. runde halve mod stærkere spillere.

Andre spillere der er kommet rigtig godt i gang er Knud fra Evans, han har nu 3 points. Nederst i feltet er Torben Larsen fra Odense også kommet på tavlen med 2 points. Torben Simonsen fortsætter det gode spil og fik endnu et halvt mod en stærkere spiller.

6. runde er kl. 18.30 mandag aften. Her bliver det spændende og se om nogen indhenter den førende Thomas Klitgård. Der er dog meget at spille for for stort set alle, da der også er mange rating præmier i spil hele vejen ned i feltet

Program: Klik her     HUSK tirsdag er det 17.30 vi starter

Tabel: Klik her

Go' skakdag til alle

Per Madsen    

09 februar 2014

80-års jubilæumsturnering - 2. og 3. runde

Lørdag blev 2. og 3. runde så afviklet i Evans' 80-års jubilæumsturnering.

Altid spændende at se hvilke overraskelser der kommer i de indledende runder, når der spilles med denne turnerings form. I 1. runde fredag var det jo Carl fra Evans der overraskede flot med sejr. Thomas Nielsen (Fredericia) og Vagn Skov Andersen (Horsens) snuppede begge halve fra nogen noget højere ratede spillere

2. runde lørdag bød "selvfølgelig" også på overraskelser.Claus Markussen fra Fredericia vandt over stærke Jørgen Aaskov, trods alt en rating forskel på 262. Maxim fra Evans snuppede flot et halvt point fra øverst ratede Niels Jørgen Fries Nielsen fra Esbjerg. Bent Chr. og Torben Simonsen fra Evans spillede også flotte partier med henholdsvis 1 og ½ point mod stærkere spillere fra Evans. Thomas og Vagn der overraskede i 1. runde mødtes så her i anden runde. Sejren gik til Thomas og hermed havde Thomas 1,5 point efter 2 runder, ganske flot når man ligger nr. 43 på styrkelisten ud af 46.

Efter 2. runde og rigtig god mad fra Ernst og familien skulle 3 runde så i gang kl. 18.00.
Her var der vist ikke de store overraskelser. Aller sidste parti der blev spillet i går aftes var mellem Margarita, Evans og Morten Jensby, Horsens. Partiet lignede meget en remis indtil det sidste. Margarita var dog noget presset på tiden, og måtte se sig slået til sidst. En god sejr for Morten der ligger godt med i feltet og skal møde Niels Bindzus søndag. Lidt usædvanligt at kun 1 spiller, nemlig Thomas Klitgård fra Nordre, har maximum 3 point efter 3 runder. Spændende at se om han kan fortsætte stimen mod Johnni Veng i 4. runde søndag kl. 12.00

Program: Klik her

Tabel: Klik her

Per Madsen    

07 februar 2014

Evans 80 år er i gang.


Af Ninna Nielsen

Skakklubben Evans fylder 80 år og derfor afholdes en jubilæumsturnering på Hældagerskolen

Turneringen har 46 deltagere. 7. og sidste runde er tirsdag aften. Med hensyn til spilletider og resultater kan disse ses andet steds på hjemmesiden.
Der spilles efter FIDE – Schweizer, så spændingen skulle være intakt så længe som muligt. I 1. runde bør toppen gøre rent bord – men. Ja der er jo altid et men.

Den klart største overraskelse er Carl H. Mortensen vandt over Gert Aagaard.
2. runde er lørdag kl. 12.00

Der er naturligvis som altid gratis adgang, så har du lyst til at opleve en skakturnering, er du velkommen til at besøge os.

04 februar 2014

80-års jubilæumsturnering


Program og tabel er nu klar til Skakklubben Evans' 80-års jubilæumsturnering
Program kan du finde her: Klik her

Tabel kan du finde her: Klik her

Vel mødt på fredag

Per Madsen