30 oktober 2014

Udesejr hjemme

Andetholdet mødte tredjeholdet på ”udebane” i Hældagerskolen. Det er almindelig praksis, at når to hold fra samme klub er i samme division, spiller de mod hinanden i første runde, for at undgå diverse konspirationsteorier senere hen i turneringen. Både andet- og tredjeholdet var ramt af nogle afbud, men det viste sig, at reserver i virkeligheden forstærkede holdene.

Kampen var næsten lige blevet startet, da første point kom i hus: Peter Bøgh Larsen overså familieskak på sidste bræt og måtte resignere mod Helge Poulsen. Nem sejr i 11 træk.

Dernæst sejrede Christian Dahl mod klubben webmaster i sin vanlig stil med officerofre mod kongestillingen. Farzam blev færdig et stykke tid senere. Han vandt et meget spændende parti mod Anders Andersen, hvor han tidligt ofrede dronning for 3 officere og ventede bare på at komme ud med brikkerne. Da det skete, var partiet reelt afgjort. Frank vandt ligeledes, dog havde hans modstander, tidligere veterandanmarksmester, visse remischancer undervejs.

Ubesværet 4-0 til os på de nederste brætter, dog skal der nævnes, at der trods alt var ca 200 ratingpoint forskel på hvert bræt. Tilbage sad de øverste 4. Undertegnede udspillede i åbningen tredjeholdets holdleder, dog, som sædvanligt, tillod han visse chancer for modspil og sejren måtte vente på sig. Men i hus kom den. Næste til at vinde var vores reserve på første bræt, formanden himself, Preben Sørensen. Han spillede meget underholdende parti mod klubbens kvindelige landsholdsspiller, WFM Thomine Stolberg-Rohr. De spillede noget der lignede Evans gambit, så begge skulle holde tunge i munden hele vejen hen. Klubbens kasserer spillede sort mod en af klubbens talenter, Mathias Simonsen. Det blev en Benoni, fordelen svingede vist frem og tilbage. De havnede i et slutspil, hvor Mathias havde løber mod tårn, men, som kompensation, havde Kim nogle svage bønder. Efter lidt spil, enedes de om remis. Tilbage sad Jørgen Aaskov og Zijad Campara. Jeg så ikke meget af partiet, men efter forlydenheder, stod Jørgen meget mistænksomt. Indtil Zijad ærgerligt overså en mat. Dermed var røgen lettet. En 7,5-0,5 sejr! En forbedring af sidste års 7-1, og igen lidt i overkanten. Dog skal det siges, at alle kæmpede efter bedste evne.

Jeg siger alle mange tak for kampgejsten, det var også dejligt at debutere som holdleder med en storsejr. Jeg håber vi fortsætter stimen og vil kæmpe med om de øverste placeringer i divisionen.

Maxim Konstantinov