11 februar 2014

80-års jubilæumsturnering - 6. runde

Hvis man sammenligner skak med andre sportsgrene, tillader jeg mig at kalde anden sidste runde i denne turneringsform for en slags semi-finale dag. Her viser det sig tit hvem der kan komme til at spille med om 1. pladsen, og denne gang var heller ingen undtagelse.

Inden 6. runde havde 5-10 spillere stadig chancen for at blande sig helt i toppen. Turneringens 2 store overraskelser har været Frank Kristensen, Evans og Peter Berg fra Horsens. Frank havde i denne runde hvid mod Niels Bindzus. Det blev en lang sej dyst med op mod næsten 100 træk. I slutspillet havde begge spillere 3 bønder over for hinanden, Frank havde dog et tårn mod Niels' løber. På finurlig vis og lidt unøjagtigt spil fra Niels, tror jeg, lykkedes det Frank at vinde partiet. Flot af Frank der inden sidste runde nu har 5 point. Thomas Klitgård kunne med sejr komme på 5½, men fik "kun" ½ mod Niels Jørgen Fries Nielsen.
Peter Berg, der endnu ikke har tabt, vandt overraskende mod Thomas Tange Jepsen. Peter er nu osse på 4½ sammen med 4 andre spillere. Thomas forspildte dermed chancen for at blande sig i toppen
Johnni Veng kom med i topstriden igen med sejr over Gert Aagaard. Kim Skaanning og Jesper Kjærgaard-Jensen spillede remis og kan stadig vinde turneringen.

Andre overraskelser var vel at Torben Phalaris tog hele pointet mod Maxim. Det lykkedes Kim Nygaard Hede fra Fredericia at vinde over den ellers så stærke Thomine fra Evans. Længere nede i feltet er Arunn kommet på 3 points efter en lidt sløj start på turneringen. Per Rømhild, som den lavest ratede, kom endelig på tavlen med en sejr.

7. runde starter 17.30. Her bliver det spændende at se hvor mange der kommer til at dele 1. pladsen, eller om det lykkes for en enkelt spiller at vinde.

Tabel med parringer kan ses her: Klik her

Program: Klik her

Go' skakdag til alle      

Per Madsen