01 november 2015

Sejr i 1.runde mod Skanderborg 2


Vi drog afsted med tanker om svær udekamp, da Skanderborg har flere gode spillere og på en god dag, kan stille med +2100 på halvdelen af holdet. Det viste sig ikke at være tilfældet. De to ”skræmmende” brætter var 1 og 2, med hhv 2300 og 2200 mænd. Resten var ratingmæssig lige eller endda mindre end os.

Først færdig var Zijad med en sikker remis med sort efter en times spil. Jeg nåede ikke at se meget af dette parti, men det så ud til der var ingen problemer der. Resten af partier forløb i hård kamp, og resultater begyndte at komme lige omkring tidskontrollen. Vores ”lejesvend” fra 3. holdet Jørgen Aaskov vandt i fin stil i slavisk med Hvid efter at have udnyttet den sorte springers ringe placering. Bjarke vandt en sikker sejr, også med Hvid, i sin vanlige Engelske åbning, det så ud tid modstanderen ikke kendte ret meget af dette og blev kørt stille og roligt over med en bondestorm på kongefløjen. Frank vandt med sort i en spanier mod sin unge og mindre rutinerede modstander.

Næste til at blive færdig var undertegnede. Min modstander spillede fint parti og straffede mig positionelt efter unøjagtighed med sort i en sidevariant af Siciliansk. Der var ingen dikkedarrer og jeg fik ikke et ben til jorden i midtspillet. Eldis, debutanten på Evans’ divisionshold, spillede en fin dragevariant, men nerverne var vist ikke på rette sted, Eldis kom i tidnød, spillede forkert og tabte. Det kan ske for alle. Uanset hvad, tillykke med debuten! Alt det ovennævnte skete med 20 minutters mellemrum. Ca kvarter senere vandt Christian, han havde Hvid i en sidevariant i Benoni og det så ud til han havde styr på brikkerne hele partiet igennem, det tog længe hans modstander at komme over 5.række og da det skete, var hans konge havnet i et matnet.

Dagens resultat stod Kim Fuglsang for. Han spillede Bird (”fugleåbning”) – det fremgår vel af efternavnet. Hans stærke modstander fik meget fint spil. Hen mod tidnøden ofrede Kim en kvalitet for at få samlede fribønder i centrum. Dette viste sig at være klog beslutning, da modstander ikke længere kunne finde ud af hvad der sker og de gentog træk og enedes om remis. Dermed en fin og sikker 5-3 sejr til os.

En lille pudsighed var at undertegnede var så groggy efter sit eget parti og efteranalyser, at det først gik op for mig på vej hjem i bilen at vi vandt 5-3 og ikke tabte med samme cifre. Der fik vi et stort grin. Jeg håber succesen gentager sig næste gang, og jeg prøver at lade være med at tage fejl af resultatet 

Maxim Konstantinov